Πρόλαβε τον καρκίνο, ξεπέρασε τον φόβο, 
λύσε το πρόβλημα!

Καλέστε μας
210 74 88 388
ή δώστε μας τα στοιχεία σας καιΣας καλούμε εμείς

Τμήμα Ογκολογικής Χειρουργικής Μαστού

Το Τμήμα Ογκολογικής Χειρουργικής Μαστού, διευθύνεται από τους δύο διευθυντές του Κέντρου, τον Ειδικό Μαστολόγο Χειρουργό Δρ Αναστάσιο Μυλωνά και τον Ειδικό Ογκολόγο Χειρουργό Δρ Γλεντή Παναγιώτη.

Στο τμήμα αυτό εφαρμόζουμε όλες τις πιο σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές της ογκολογικής χειρουργικής του μαστού όπως την ογκοπλαστική χειρουργική του μαστού , τις στερεοτακτικές μεθόδους βιοψίας του μαστού , την βιοψία φρουρού λεμφαδένα κλπ

Κάθε γυναίκα που έχει να αντιμετωπίσει μία χειρουργική επέμβαση στον μαστό της, πλημμυρίζεται από αισθήματα ανασφάλειας και πανικού, πράγμα που κάνει ιδαίτερα επίπονη ψυχολογικά την όλη διαδικασία. Η απώλεια του μαστού για την γυναίκα, είναι μία από τις χειροότερες σωματικές και ψυχολογικές αναπηρίες, με αποτέλεσμα κάποιες φορές το άγχος για την πιθανή απώλεια του μαστού, να είναι πολύ μεγαλύτερο από το άγχος της γυναίκας για την μετέπειτα υγεία της.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, βασικός μας στόχος πάντα είναι η άριστη θεραπευτική αντιμετώπιση με παράλληλη όμως διατήρηση του μαστού για την γυναίκα και η επίτευξη ενός άριστου αιοσθητικού αποτελέσματος γι' αυτήν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις γυναικών που βρίσκονται υπό την παρακολούθησή μας, με τις πολύ σύγχρονες προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις που εφαρμόζουμε, επιτυγχάνουμε να διαγνώσουμε τις περιπτώσεις καρκίνου σε τόσο αρχικά στάδια, ώστε να αρκεί μόνο η απλή αφαίρεση της βλάβης με μία πάρα πολύ μικρή τομή στον μαστό, χωρίς να χρειαστεί να υποβληθεί η γυναίκα σε μεγάλες επεμβάσεις μαστεκτομής κλπ.

Έτσι το αισθητικό αποτέλεσμα μετά από την επέμβαση είναι άριστο και δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα μετά από αυτή. Οι επεμβάσεις αυτές λέγονται επεμβάσεις διατήρησης του μαστού (Breast Preserving Therapies) 

Όταν χρειάζεται να αφαιρεθεί μεγαλύτερο κομμάτι μαστού, τότε εφαρμόζουμε τις ογκοπλαστικές τεχνικές κατά τις οποίες χρησιμοποιούμε τους ίδιους τους ιστούς του μαστού για να αποκαταστήσουμε το έλειμμα που δημιουργείται, ή μπορεί να μεταφέρουμε ιστούς από άλλο σημείο του σώματος. Και σ'αυτές τις περιπτώσεις, με τις ογκοπλαστικές τεχνικές που χρησιμοποιούμε, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο και η αποκατάσταση του μαστού πολύ φυσιολογική.

Στις περιπτώσεις των γυναικών που χρειάζεται να γίνει ολική μαστεκτομή, εφαρμόζουμε την αποκατάσταση στον ίδιο ή σε δεύτερο χρόνο με ανατομικά ενθέματα σιλικόνης, ώστε πάλι να έχουμε ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Όλες αυτές οι επεμβάσεις γίνονται σε συνδυασμό με το τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του κέντρου μας και με τις τελειότερες και πιο σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές αποκατάστασης, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο για τη γυναίκα.

Το καλό αισθητικό αποτέλεσμα είναι υψίστης σημασίας για εμάς ώστε η γυναίκα να έχει την καλύτερη δυνατή ψυχολογία μετά την επέμβαση και για όλη της τη ζωή.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας