Πρόλαβε τον καρκίνο, ξεπέρασε τον φόβο, 
λύσε το πρόβλημα!

Καλέστε μας
210 74 88 388
ή δώστε μας τα στοιχεία σας καιΣας καλούμε εμείς

Τμήμα Στερεοτακτικής Βιοψίας Μαστού (Μαμμοτόμος)

Πολύ συχνή κατάσταση είναι η εμφάνιση μικρών ογκιδίων στους γυναικείους μαστούς κάθε ηλικίας. Πρόκειται ταυτόχρονα όμως για μία κατάσταση που δημιουργεί άγχος και φόβο στη γυναίκα η οποία ανησυχεί μήπως έχει καρκίνο. Πολλές φορές οι απεικονιστικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της διερεύνησης του προβλήματος αρκούν για να ξεκαθαρίσουν τη φύση,καλοήθη ή κακοήθη,του μορφώματος. Άλλες φορές όμως η εικόνα της μαστογραφίας,του υπερηχογραφήματος αλλά ακόμα και της μαγνητικής μαστογραφίας δε μπορεί να αποσαφηνίσει πλήρως τη φύση του ογκιδίου και να αποκλείσει την πιθανότητα κακοήθειας. Τότε προκύπτει η ανάγκη να λάβουμε ένα μικρό δείγμα του ύποπτου ευρήματος και να το εξετάσουμε στο μικροσκόπιο.

Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για λήψη υλικού από μία ύποπτη αλλοίωση είναι με παρακέντηση με μία λεπτή βελόνα. Η μέθοδος είναι απλή και ανώδυνη πλην όμως διέπεται από κάποιους περιορισμούς. Η διάγνωση που τίθεται με αυτό τον τρόπο είναι κυτταρολογική και δεν είναι πάντα διαφωτιστική. Επιπλέον ορισμένες αλλοιώσεις όπως οι μικροαποτιτανώσεις είναι αδύνατο να παρακεντηθούν με αυτό τον τρόπο. Σε αυτές τις περιπτώσεις το επόμενο βήμα ήταν τα προηγούμενα χρόνια η χειρουργική επέμβαση για βιοψία.

Τελευταία έχει αναπτυχθεί η επαναστατική μέθοδος της στερεοτακτικής βιοψίας του μαστού με μαμμοτόμο. Με αυτή την τεχνική κατέστη δυνατή η αναίμακτη αφαίρεση τμήματος ή ακόμη και ολόκληρης μίας μικρής βλάβης και η πλήρης ιστολογική της εξέταση. Η εφαρμογή αυτής της μεθόδου γίνεται σε ορισμένα εξειδικευμένα κέντρα με τα οποία συνεργαζόμαστε και διαθέτουν τον απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς,διαρκεί περίπου μισή ώρα και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία.Συγκεκριμένα η ασθενής τοποθετείται στο ειδικό τραπέζι του μηχανήματος και δίνονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή οι συντεταγμένες της βλάβης που θέλουμε να ελέγξουμε.Στη συνέχεια μία βελόνα εισέρχεται στη βλάβη και την αναρροφά. 

Έτσι επιτυγχάνουμε:

1.Οριστική διάγνωση του συνόλου των ύποπτων ευρημάτων

2.Ανώδυνη και αναίμακτη λήψη υλικού βιοψίας

3.Σε ορισμένες περιπτώσεις οριστική θεραπεία με την αφαίρεση ολόκληρης της βλάβης

4.Τάχιστη επιστροφή της γυναίκας στις δραστηριότητες της καθώς εξέρχεται άμεσα

5.Αποφυγή χειρουργικής επέμβασης όταν δεν είναι αναγκαία.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας