Πρόλαβε τον καρκίνο, ξεπέρασε τον φόβο, 
λύσε το πρόβλημα!

Καλέστε μας
210 74 88 388
ή δώστε μας τα στοιχεία σας καιΣας καλούμε εμείς

Τμήμα Υπερήχων Μαστού & Ελαστογραφίας

Το υπερηχογράφημα είναι στις μέρες μας καθιερωμένη και θεμελιώδης εξέταση για τον έλεγχο των παθήσεων του μαστού. Έχει τη δυνατότητα να διακρίνει συμπαγή από κυστικά ογκίδια και επιπλέον βασιζόμενο σε έναν αριθμό ηχομορφολογικών χαρακτήρων είναι σε θέση να προβλέψει αρκετές φορές την καλοήθη φύση μιας βλάβης και να τη διακρίνει από μια κακοήθεια. Το υπερηχογράφημα πλεονεκτεί έναντι άλλων πολυπλοκότερων εξετάσεων καθώς είναι πιο εύκολο και απλό στην εκτέλεσή του και ταυτόχρονα πρόκειται για μια εξέταση χαμηλού κόστους.

Βασικό στοιχείο της χρήσης των υπερήχων στη διαγνωστική διαδικασία συνιστά το γεγονός ότι δεν κάνουν χρήση ιοντίζουσας ακτινοβολίας,δυνητικά βλαπτικής,και αυτό καθιστά πολύ ασφαλή τη χρήση τους για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως νέες γυναίκες και εγκυμονούσες. Εκτός όμως από το πλεονέκτημα της απουσίας ακτινοβολίας το υπερηχογράφημα βρίσκει ευρεία εφαρμογή στον έλεγχο των μαστών νέων γυναικών διότι έχει μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα στους πυκνούς-νεανικούς μαστούς σε σχέση με τη μαστογραφία. Επιπροσθέτως η βοήθεια του υπερηχογραφήματος στη μαστολογία είναι πολύτιμη και στις επεμβατικές πράξεις καθώς πολύ συχνά η παρακέντηση και ο εντοπισμός πολύ μικρών-αψηλάφητων βλαβών πραγματοποιείται υπό υπερηχογραφική παρακολούθηση.

Τα τελευταία χρόνια ιδιαιτέρως η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην τεχνολογία των υπερήχων είναι τεράστια. Τα μηχανήματα υπερήχων υψηλής ευκρίνειας έχουν καταφέρει να απεικονίσουν αξιόπιστα ακόμη και τους πολύ μικρούς γαλακτοφόρους πόρους του μαστού και να αντικαταστήσουν με αυτόν τον τρόπο πρακτικά άλλες εξετάσεις που ήταν πολυπλοκότερες και χρονοβόρες. Η προσθήκη δε της ελαστογραφίας έχει ένα βήμα πιο μπροστά τη διάκριση του καρκίνου από τις καλοήθεις αλλοιώσεις. Με την ελαστογραφία εκτιμάται ο βαθμός ελαστικότητας ενός όγκου δηλαδή η πυκνότητα της σύστασής του. Όσο πιο πυκνός-σκληρός είναι ένας όγκος στο μαστό τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να πρόκειται για κακοήθεια.

Θεμελιώδους σημασίας όμως για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία των υπερήχων παραμένει η γνώση και η επιστημονική επάρκεια του ειδικού ακτινολόγου που πραγματοποιεί την εξέταση. Η μονάδα μας συνεργαζόμενη με εμπειρότατους ακτινοδιαγνώστες μαστού και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο πεδίο της ακτινοδιαγνωστικής έχει επιτύχει την ακριβή και αξιόπιστη διάγνωση στο σύνολο των περιστατικών. Μέριμνά μας είναι η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση για ό,τι πιο σύγχρονο προκύπτει στο πεδίο της έρευνας σχετικά με τη διάγνωση και την προσέγγιση των παθήσεων του μαστού ώστε οι υπηρεσίες που παρέχουμε να είναι επιστημονικά άρτιες και αποτελεσματικές. 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας